Unde pescuim în Caraş-Severin

Unde pescuim în Caraş-Severin


Pescuitul este pentru mulţi dintre noi o adevărată pasiune. Pentru alţii este chiar un mod de viaţă şi neapărat un mod incredibil de relaxare. A pescui nu înseamnă a fixa ore întregi un fir legat de o plută nemişcătoare, ci înseamnă răbdare, trăire intensă şi satisfacţie. În continuare veţi putea găsi informaţii despre locurile în care vă puteţi delecta. Dacă aveţi sugestii, comentarii sau alte informaţii relevante, vă invităm să trimiteţi email la admin@info-caras.ro.


 

Reşiţa

•    Lacul Secu situat la circa 10 km de Reşiţa găzduieşte următoarele specii de peşti: şalău, ştiucă, crap, biban, plătică, clean, albitură, babuşcă şi se prinde bine la viermuşi. Se poate pescui doar cu permis de pescuit. În zonă se pot găsi posibilităţi de cazare, campare etc.
•    Complexul Atlantic se află la ieşirea din Reşiţa, în zona Lend. Este o baltă amenajată pentru pescuit cu crap şi caras, costul aproximativ fiind de circa 25 RON pentru o zi. În acelaşi complex există posibilităţi de cazare, un teren de tenis, unul de fotbal şi un ştrand.

 

Caransebeş


•    Lacul Zerveşti se află la 6 km de Caransebeş înspre staţiunea Muntele Mic. Se poate pescui chiar şi noaptea, speciile care se găsesc aici fiind cleanul şi carasul. Este necesar permisul de pescuit.

 

Băile Herculane

•    Lacul Cerna se află la aproximativ 5 km de staţiunea Băile Herculane, fiind un lac de acumulare unde se găsesc specii precum mreana şi păstrăvul. În staţiune există numeroase unităţi de cazare, fiind o staţiune balneară. Nu este necesară deţinerea unui permis de pescuit.

 

Dognecea

•    Lacurile din Dogncea sunt două la număr şi sunt situate la 20 km de Reşiţa. Speciile care se pot pescui sunt crapul, carasul şi roşioara şi se poate pescui la porumb sau mămăligă. Ceea ce le face foarte speciale sunt florile de nufăr care se regăsesc pe lacuri. Este obligatoriu permisul de pescuit.

 

Ezeriş

•    Balta de la Ezeriş se află la circa 20 km de Reşiţa şi este o baltă privată. Nu este o baltă foarte mare, însă are diverse specii de peşti cum ar fi crapul şi carasul. Momeala cea mai potrivită este porumbul şi viermuşii. Fiind o baltă privată, nu este necesară deţinerea unui permis de pescuit. Preţul estimativ este în jur de 25 RON.


Zorlenţul mare

•    Balta de la Zorlenţul Mare se află la circa 27 km de Reşiţa şi este o baltă privată. Este o baltă mare, cu diverse specii de peşti cum ar fi crapul, novacul şi carasul. Momeala cea mai potrivită este porumbul şi viermuşii. Fiind o baltă privată, nu este necesară deţinerea unui permis de pescuit. Preţul estimativ este în jur de 25 RON. Balta mai are şi un stand cu accesorii pentru pescuit şi băuturi răcoritoare.

 

Văliug

 

•    Lacul Breazova este un lac de acumulare situat la circa 24 km de Reşiţa. Speciile de peşti care se găsesc aici sunt păstrăvul şi cleanul. Este necesar permisul de pescuit. În zonă se pot găsi atât locuri de cazare, cât şi de campare.
•    Lacul Văliug este un lac de acumulare aflat în partea dreaptă a localităţii. Speciile aflate aici sunt păstrăvul şi cleanul. Se poate pescui contra-cost, preţul fiind de aproximativ 25 RON pe zi. În zonă există posibilităţi de cazare şi campare.

 

Oţelul Roşu

 

•    Balta „La papuc” se află la o distanţă de 63 de km de Reşiţa şi 17 km faţă de Caransebeş. Speciile de peşti care se pot întâlni sunt crapul, somnul şi carasul. Baza de agrement dispune de un întreg reglament care se regăseşte pe siteul oficial. Este o proprietate privată, iar tariful pentru o zi de pescuit este de 15 RON şi se pescuieşte exclusiv cu momeală pe fir de păr. Balta este deschisă pentru întreaga familie, existând activităţi pentru fiecare membru.

 

Baziaş

 

•    Balta Dunăre-Baziaş se situează la o distanţă de 100 km de Reşiţa şi la 144 km de Caransebeş. Speciile de peşti existente aici sunt: somnul, ştiuca, crapul, şalăul şi carasul. Se pescuieşte îndeosebi la mămăligă şi porumb. Este nevoie de permis de pescuit. În împrejurimi se pot găsi unităţi de cazare şi campare. Se recomandă pescuitul din barcă.
•    Balta Nera Moartă are aceleaşi caracteristici cu cea de mai sus, cu menţiunea că aici se poate pescui şi iarna, fiind unicul loc din judeţ. Permisul de pescuit trebuie vizat în Oraviţa pentru a putea pescui.

 

Brebu Nou

•    Lacul Trei ape este situat la 37 km de Reşiţa, în zona localităţii Gărâna. Speciile de peşti existente aici sunt: şalăul, carasul, păstrăvul şi cleanul. Este o oază de linişte unde se găsesc şi unităţi de cazare şi campare.

 

Poiana Mărului

•    Balta Poiana Mărului se situează la 85 km de Reşiţa şi 40 km de Caransebeş. Este o baltă privată, deci nu este nevoie de permis de pescuit. Speciile existente aici sunt: cleanul, carasul şi păstrăvul, iar momelile cele mai indicate sunt: râmele, viermuşii şi porumbul. Preţul pentru o zi de pescuit este de 25 de RON.
•    Barajul Poiana Mărului este la aceaşi distanţă  şi are aceleaşi caracteristici ca şi balta descrisă mai sus. De ştiut este că aici se poate pescui doar vinerea şi în weekend. În zonă există numeroase unităţi de cazare şi campare. Peisajul este cu totul deosebit.

 

Mehadia

•    Balta din Mehadia se află în vecinătatea oraşului Băile Herculane şi de fapt sunt două bălţi, una mai mică şi una mai mare. Este o baltă amenajată şi privată, aşadar, nu este necesară deţinerea unui permis de pescuit. Dintre speciile de peşte existente se regăsesc: păstrăvul, cleanul, carasul, crapul, salonta, fitofagul. Preţul estimativ este de 50 RON pe zi.


FIR ÎNTINS!

 

Publicitate pe info-caras.ro

Domino
Pensiune
Mieree
Aquaris
Asociatia Valea Cernei
Gelateria WOW
Centrul de calculatoare
Leonard Design
Hotel Suhidima
StirileTale

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web