Tort caramel

 

Tort caramel

 

Ingrediente:

– 20 linguri de zahăr

– 8 ouă

– ½ litru de lapte

– 4 linguri de făină

– frişcă pentru ornare

 

Se caramelizează 8 linguri de zahăr într-un vas care ulterior se va da la cuptor. După ce s-a caramelizat, se ung bine marginile vasului cu zahărul topit. Între timp, se bat 4 ouă întregi cu 8 linguri de zahăr şi cu laptele. Se adaugă compoziţia peste zahărul caramelizat şi se dă la cuptor până se face ca o cremă.

Separat, până se coace compoziţia, se bat 4 ouă astfel: albuşurile se mixează bine, iar galbenuşurile se amestecă cu 4 linguri de zahăr şi cu făina. Din cele două compoziţii se face un blat de tort si se toarnă peste compoziţia aflată în cuptor. După ce s-a copt, se lasă la răcit şi se ornează cu frişcă.

 

Poftă bună!

 

Comments Closed

Publicitate pe info-caras.ro

Mieree
Asociatia Valea Cernei
Centrul de calculatoare
Leonard Design
StirileTale
Hotel Suhidima
Pensiune
Aquaris
Gelateria WOW
Domino

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web