Prăjitură cu eugenie


Prăjitură cu eugenie


Blatul:

– 4 ouă

– 4 linguri de zahăr

– 4 linguri de făină


Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi se amestecă bine cu zahărul până acesta din urmă se dizolvă. Se încorporează treptat şi făina. Albuşurile se bat bine cu un vârf de sare. Ulterior gălbenuşurile se încorporează încet-încet în albuşuri, după care se toarnă compoziţia într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul preîncălzit. După ce s-a răcit, se taie în două şi se încorporează următoarea cremă.


Crema :

– 6 pachete de eugenie

– 250 gr. de zahăr pudră

– 250 gr. unt

– 3 linguriţe cacao

– esenţă de rom


Eugeniile se macină la robot sau se dau prin maşina de tocat carne. Untul se freacă bine cu zahărul pudră. Compozitia se amestecă cu eugeniile, se adauga cacao şi esenţa de rom.


Glazura:

– 6 linguri de apă

– 5 linguri de zahăr

– 1 lingură de caca

– 50 gr. unt


Toate ingredientele se pun într-o oală la foc mic până se topeşte zahărul şi compoziţia începe să se îngroaşe. Se toarnă fierbinte peste prăjitură.


Poftă bună!


Comments Closed

Publicitate pe info-caras.ro

StirileTale
Pensiune
Mieree
Hotel Suhidima
Domino
Aquaris
Leonard Design
Gelateria WOW
Centrul de calculatoare
Asociatia Valea Cernei

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web