Pârtii din Caraş-Severin


Pârtii din Caraş-Severin

Pentru sezonul 2011-2012 tarifele pentru pârtiile din Semenic, judeţul Caraş-Severin sunt de 60 de lei pe zi în weekend şi de 40 de lei în timpul săptămânii. O oră costă 25 de lei, iar patru ore, 40 de lei. Pârtia Slalom Uriaş este închisă, însă pe două pârtii din vecinătatea sa, amenajate în 2009, (Crucea de Brazi 1 şi 2). Se schiază în condiţii bune.
În localitatea Muntele Mic sunt deschise doar două pârtii, Sub Telescaun, cu o lungime de 3,3 kilometri şi Borlova (800 de metri). Tariful pentru telescaun este de 30 de lei dus-întors pentru adulţi şi de 25 de lei pentru copiii între 5 şi 14 ani. Se schiază în condiţii bune.


Semenic


Staţiunea Semenic este situată în masivul cu acelaşi nume, oferă iubitorilor de munte posibilitatea de a se aventura pe pârtii de schi, săniuş, snowbording, precum şi variante de cazare în hoteluri, pensiuni, cabane sau vile.


Cele mai importante pârtii pe care le puteţi încerca sunt:


•    Pârtia Crucea de Brazi are un nivel mediu de dificultate, o lungime de circa 700 de metri, o lăţime de 40 de metri şi o suprafaţă de 3 hectare. Pârtia este dotată cu teleschi mono-post.

•    Pârtia Casa Baraj are un nivel mediu de dificultate, o lungime de 500 de metri, o lăţime de 60 de metri şi o suprafaţă de 3 hectare. Capacitatea este de maxim 1000 de persoane, fiind dotată cu teleschi mono-post şi cu nocturnă.

•    Pârtia Idioţilor are un nivel scăzut de dificultate şi este destinată începătorilor. Având o lungime de 350 de metri, ea este deservită cu teleschi mono-post.

•    Pârtia Slalom are un nivel ridicat de dificultate şi o lungime de 520 de metri.

•    Pârtia Slalom Uriaş are un nivel redus de dificultate, o lungime de 1200 de metri, fiind deservită de teleschi mono-post cu program de funcţionare între 09:00 – 17:00.Muntele Mic


Staţiunea Muntele Mic este situată în masivul cu acelaşi nume în vecinătatea oraşului Caransebeş. Ea oferă iubitorilor de munte posibilitatea de a se aventura pe pârtii de schi, săniuş, snowbording, precum şi variante de cazare în hoteluri, pensiuni, cabane sau vile din zonă. Centrul de închiriere echipament este amplasat la Cabana Cerbul. Programul de funcţionare al telefericului pentru toate pârtiile este: luni – joi: 10:00 – 16:00, iar vineri, sâmbătă şi duminică: 09:00 – 17:30.

Accesul în staţiune se face prin oraşul Caransebeş, apoi pe DJ 608A prin Zerveşti – Turnu Ruieni – Borlova – Staţia Telescaun Valea Craiului. Până la telescaun sunt 22 km, iar de aici drumul urcă spre staţiune pe o distanţă de 20 Km.


•    Pârtia Maloasa are un grad redus de dificultate, o lungime de 12 km, lăţime medie de 50 de metri şi o suprafaţă de 2 hectare, având o capacitatea de până la 1400 de persoane. Pârtia este deservită de un teleschi mono-post, unul bipost şi un teleferic cu două locuri.

•    Pârtia Nordică are un grad mediu de dificultate, o lungime de 1400 de metri, lăţime medie de 70 de metri şi o suprafaţă de 2 hectare, având o capacitatea de până la 1000 de persoane. Pârtia este deservită de un teleschi mono-post, unul bipost şi un teleferic cu două locuri.

•    Pârtia Sub Telescaun are un grad mediu de dificultate, o lungime de 3300 de metri, lăţime de 50 de metri şi o suprafaţă de 3 hectare, având o capacitatea de până la 400 de persoane. Pârtia este deservită de şi un teleferic cu două locuri.

•    Pârtia Valea Soarelui are un grad de dificultate mediu şi o lungime de 1400 de metri. Ea este deservită de un teleschi.

•   Pârtia Borlova are un grad ridicat de dificultate recomandată doar schiorilor experimentaţi, o lungime de 800 de metri, lăţime de 50 de metri şi o suprafaţă de 2 hectare, având o capacitatea de până la 600 de persoane. Pârtia nu este amenajată tehnic.Comments Closed

Publicitate pe info-caras.ro

Pensiune
Leonard Design
Hotel Suhidima
Aquaris
StirileTale
Mieree
Domino
Asociatia Valea Cernei
Centrul de calculatoare
Gelateria WOW

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web