Munții Poiana Ruscă

 

Munţii Poiana Ruscă fac parte componentă din Carpaţii Occidentali. Cel mai înalt vârf se află la o altitudine de 1382m sub numele de Vârful Padeş.

Munţii Poiana Ruscă sunt consideraţi a fi puntea de legătură între Munţii Apuseni şi cei Meridionali. Aici se regăsesc importante bogăţii ale subsolului: minereuri de fier, plumb, zinc sau marmură, aceasta din urmă extrăgându-se din carierele de la Ruschiţa şi Alun.

Râurile care drenează munţii sunt Cerna, Streiul, Dobra-Bătrână, Bega, Gladna, Bistra, formând o importantă reţea hidrografică.

Vegetaţia este formată în mare parte din păduri, păşuni şi pajişti, fiind o zonă propice culturilor de grâu, cartofi sau secară. La altitudini mai ridicate se întâlnesc fagi, brazi sau molizi. Fauna adăpostită în aceşti munţi este diversificată şi deosebit de bogată adăpostind căprioare, lupi, urşi, cerbi carpatini, vulpi, râşi, precum şi specii de reptile.

Sătenii din această regiune se numesc pădureni, la poalele masivului aflându-se pe vremuri capitala provinciei Dacia Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

 

 

Accesul în Munţii Poiana Ruscă se face prin Caransebeş, Lugoj, Haţeg, Făget, Simeria, Deva sau Hunedoara.

Publicitate pe info-caras.ro

Centrul de calculatoare
Domino
Aquaris
Hotel Suhidima
StirileTale
Gelateria WOW
Leonard Design
Pensiune
Mieree
Asociatia Valea Cernei

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web