Muntele Mic

 

Masivul Muntele Mic se poziţionează în partea de sud-vest a României şi face parte din Munţii Ţarcu, Carpaţii Meridionali. Cea mai înaltă altitudine a sa ajunge la peste 1800 m.

Zona este recunoscută pentru frumuseţea apelor curgătoare, a lacurilor glaciare şi artificiale, bogate în specii de peşti, printre care cel mai important ar fi păstrăvul. Pescuitul sau alte sporturi nautice se pot practica pe lacul construit recent o dată cu amenajarea hidroelectricii Bistra – Poiana Mărului.

Turiştii pot opta pentru excursii sau drumeţii atât în perioada de iarnă, cât şi în perioada de vară. Iarna, există numeroase pârtii care fac deliciul iubitorilor de sporturi de iarnă, unde se poate schia, face snowbording sau săniuş, iar vara turiştii pot opta pentru plimbări în natură, drumeţii călare sau cu căruţa, plimbări cu maşini de teren, parapantă etc.

În ceea ce priveşte vegetaţia şi fauna, se poate spune că zona este deosebit de bogată. Putem întâlni aici păduri de fag, molid, dar şi păşuni şi pajişti întinse cu o diversitate de flori cu un colorit care îţi încântă ochii şi îţi bucură sufletul prin nuanţe de roşu aprins, mov sau galben-auriu. Astfel, vegetaţia pare a fi în armonie cu fauna reprezentată de mistreţi, vulpi, iepuri, căprioare, veveriţe, cocoşul de munte, lupi, urşi, capre negre etc.

Accesul spre Muntele Mic se face prin oraşul Caransebeş spre Zerveşti, Turnul-Ruieni, Borlova, după care se ajunge la staţia de teleferic din Valea Craiu, iar de acolo prin intermediul telescaunului, pe cel mai lung traseu din ţară (aproximativ 3500m) se ajunge pe vârful muntelui.

 

 

Publicitate pe info-caras.ro

Hotel Suhidima
Centrul de calculatoare
Leonard Design
Pensiune
Aquaris
StirileTale
Gelateria WOW
Mieree
Domino
Asociatia Valea Cernei

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web