Lapte de pasăre din Banat

 

Lapte de pasăre din Banat

 

Ingrediente:

– 6 ouă

– 1 litru de lapte

– ½ baton de vanilie

– 24 linguri de zahăr

1 lingură de făină

 

Laptele se fierbe cu batonul de vanilie. Albuşurile se bat spumă bine cu mixerul şi se adaugă 18 linguri de zahăr treptat (3 linguri la fiecare albuş). Cu o lingură care se scaldă in apă se ia din amestectul de albuşuri şi se pun in laptele care fierbe, întorcandu-se pe ambele părţi la 1 minut distanţă, după care se lasă să se scurgă şi să se răcească. Gălbenuşurile se amestecă cu 6 linguri de zahăr şi cu făina, după care se adaugă în lapte amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Când s-a răcit compoziţia, se ornează cu albuşurile şi eventual cu fructe proaspete (după gust).

 

Poftă bună!

 

Comments Closed

Publicitate pe info-caras.ro

Centrul de calculatoare
Pensiune
Gelateria WOW
Domino
Leonard Design
Aquaris
Hotel Suhidima
Asociatia Valea Cernei
StirileTale
Mieree

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web