Lacuri din Caraș-Severin

Lacuri din Caraş-Severin

 

Lacul VĂLIUG se află în preajma localităţii cu acelaşi nume, în apropierea oraşului Reşiţa. Lacul este un loc perfect pentru scăldat, sporturi acvatice, existând locuri special amenajate pentru astfel de activităţi. Adâncimea maximă a lacului ajunge până la 25 metri, fiind un lac de acumulare utilizat pentru alimenarea cu apă, cât şi pentru producerea energiei electrice.

 

 

Lacul SECU se află la aproximativ 7 km de Reşiţa, fiind construit iniţial pentru a alimenta oraşul cu apă, dar şi pentru a-l proteja în caz de inundaţii. Este un loc special pentru relaxare, destindere, pescuit, scăldat sau plajă, existând şi numeroase cabane turistice.

 

 

Lacul TREI APE se află în depresiunea Gărâna la circa 37 km de Reşiţa. Adâncimea lacului este de 30 metri. Este o zonă ideală pentru excursii, drumeţii, existând trasee marcate şi zone amenajate special pentru campare. De asemenea, se găsesc şi numeroase unităţi de cazare: vile, pensiuni sau cabane.

 

 

Lacul GREBLA este situat la periferia oraşul Reşiţa în direcţia barajului Secu, fiind un lac de acumulare care are drept scop producerea energiei electrice. Turiştii au aici posibilitatea de a pescui, mai puţin scăldat sau înot.

Lacul BREAZOVA se află în preajma localităţii Văliug la aproximativ 3 km, fiind primul lac de acumulare construit din sud-estul Europei. Fiind lac de acumulare, aceste deserveşte la producerea energiei electrice. Peisajul din această zonă este unul deosebit, aici turiştii putând cel mult pescui.

Lacul BUHUI este situat în Munţii Aninei şi este primul lac artificial din ţară. El a fost construit pentru a alimenta oraşul Anina cu apă curentă, cu o adâncime de circa 12 m. Aici se pot pescuit specii de peşti precum păstrăvul, crapul, carasul, lacul fiind înconjurat de un peisaj splendid, în special iarna când acesta poate îngheţa parţial sau în întregime.

Lacul MĂRGHITAŞ se află în preajma localităţii Anina, fiind un lac de acumulare cu o adâncime de circa 6 m. Pe malul lacului există numeroase posibilităţi de agrement, se pot face excursii sau drumeţii speologice, zona fiind bogată în peşteri, dar şi pescuit, aici găsindu-se specii precum linul sau carasul. Vara se pot face plimbări pe lac cu barca, iar iarna, acesta poate permite turiştilor chiar să schieze.

Lacul DRACULUI se află în preajma localităţii Cărbunari, fiind unul dintre cele mai mari lacuri carstice din ţară, cu o adâncime de peste 9m. Lacul are o culoare impresionantă, albastru-verzuie, însă nu este recomandat scăldatul şi nici înotul, existând un mit străvechi conform căruia, cei ce se aruncă în lac, nu mai ies niciodată.

Lacul OCHIUL BEIULUI se află în apropierea localităţii Sasca Montană, în cheile Nerei, fiind împrejmuit de cascadele formate de râul Beuşniţa. Este un loc plin de mituri şi legende, fiind de o frumuseţe răpitoare. Drumul până la lac este puţin anevoios, însă frumuseţea lacului depăşeşte orice imaginaţie.

Lacul ZERVEŞTI se află la circa 6 km de localitatea Caransebeş, fiind un lac de acumulare ce are drept scop alimentarea cu apă a localităţilor din jur. Se poate practica pescuitul pe acest lac, speciile de peşti fiind carasul şi cleanul.

Lacul POIANA MĂRULUI se află la circa 25 km de oraşul Oţelul Roşu. În această zonă a fost construit un baraj care are drept scop producerea energiei electrice. Lacul face parte din staţiunea montană cu acelaşi nume, fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă.

Lacul MARE şi lacul Mic se află în localitatea Dognecea la circa 25 km de Reşiţa. Lacul mic este o frumuseţe a naturii, fiind acoperit în mare parte de nuferi. În zona lacului Mare există o pensiune care are o zonă de agrement special amenajată, se pot face plimbări cu barca, plajă, existând şi locuri de campare.

 

 

Lacul CERNA sau lacul VALEA LUI IOVAN se află în preajma localităţii Băile Herculane şi este un lac de acumulare. Aici se poate practica pescuitul, doar în sezonul de pescuit. Lacul Prisaca este la o distanţă de 5 km de localitatea Băile Herculane, fiind un lac hidroenergetic. Aici se poate practica pescuitul, precum şi plimbări cu barca.

Publicitate pe info-caras.ro

Leonard Design
StirileTale
Aquaris
Pensiune
Hotel Suhidima
Gelateria WOW
Asociatia Valea Cernei
Domino
Mieree
Centrul de calculatoare

INFO-CARAS

Suntem și pe Facebook...

Statistici web